Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Idag lagar vi...

The Wall

Medlem
7EC8BA8F-69AF-4EC5-8E2A-5B17DA48442E.jpeg
Torskrygg, svenska färskpärer och brynt smör. Väldigt gott. Lite Meursault och Chablis 1er cru fick ackompanjera, separat inlägg kommer i rätt tråd.
 

IsKr

Medlem
Det blev älgköttbullar smaksatta med lite nejlika och kryddpeppar, till det gräddsås såklart och mandelpotatismos. I glaset blev det månadens vin, fast det gjorde varken till eller från till själva maten. Vinet vill nog helst ha någon form av grillat eller stekt nötkreatur för att bli riktigt glad.
 

MHilv

Medlem
Grillad havskatt och sparris med en sparris- och gräslöksdressing. Enkelt och svingott. Var sugen på rejäl syra och plockade en riesling i farten...gott vin men matchade inte maten direkt:mad: Det lämpar sig bättre en varm sommardag ute på altanen.
 

Attachments

  • 20200523_193502.jpg
    20200523_193502.jpg
    57,6 KB · Visningar: 220
  • 20200523_193521.jpg
    20200523_193521.jpg
    36,2 KB · Visningar: 240

The Wall

Medlem
Grillad ryggbiff (Gårds), klyftor på Connect (”fast delikatesspotatis”. Ica verkar inte ha förstått att delikatesspotatis är inte en potatissort), fetaoströra (feta, creme fraiche och en massa vitlök). Inget high-tech men bara väldigt gott.
2017 Crozes-Hermitage från Domaine des Lises fick ackompanjera.
7657DBB1-2B57-422A-8605-9DF1890AE28A.jpeg
 

Johan L

Medlem
20200531_190706.jpg


Fick chans att köpa detaljer av jak från en lokal uppfödare. Köpte bland annat flankstek som jag gjorde "koreansk tacos" på. Köttet bulgogi-stil, med strimlad spetskål, majo med sriracha och lime samt massa koriander. Kommer göras igen, om än kanske på nötkött nästa gång.
 

Skrutt

Medlem
Till En av REKOs feta och fina kycklinglårfiléer (när det gäller gängse massproducenter och deras kycklingodlingar straffar synden sig sig själv i jämförelse) (sojamarinerad) passade både 2014 Chateau de Rochemorin Blanc och 2013 Etienne Sauzet Bourgogne Blanc fint. Det senare vinet vinner knappt såsom det mest sammansatta och något ”djupare”. Men det var jämnt. Bland tillbehören utmärkte sig Änglamarks blandsallad i påse. Den slår lätt alla ICAs påsar. Håller bra också: köpte ”ät snart” för flera dagar sedan och den har hållit perfekt. Ramslökspeston är bra att ha när man inte orkar snickra sås.
 

The Wall

Medlem
Till En av REKOs feta och fina kycklinglårfiléer (när det gäller gängse massproducenter och deras kycklingodlingar straffar synden sig sig själv i jämförelse) (sojamarinerad) passade både 2014 Chateau de Rochemorin Blanc och 2013 Etienne Sauzet Bourgogne Blanc fint. Det senare vinet vinner knappt såsom det mest sammansatta och något ”djupare”. Men det var jämnt. Bland tillbehören utmärkte sig Änglamarks blandsallad i påse. Den slår lätt alla ICAs påsar. Håller bra också: köpte ”ät snart” för flera dagar sedan och den har hållit perfekt. Ramslökspeston är bra att ha när man inte orkar snickra sås.
Världsklass.
En helt annan fråga; var kan jag avboka regnet som dök upp i Stockholms norra förorter?
 

Mats

Gone todash....
9A87C865-51B1-400B-A982-6A4787FE5DEA.jpeg
Midsommartradition med surströmming. Tunnbröd, messmör, egenodlad chili (omnicolor), lök, potatis, surströmming och lite mer chili. Till detta självklart en sherry (vad annars till surströmming???). I år en mycket god men till maten lite mesig fino.
 
Toppen