vintomas
Numera lågaktiv bloggare
Kanske en sådan här?Till detta självklart en sherry (vad annars till surströmming???).
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Kanske en sådan här?Till detta självklart en sherry (vad annars till surströmming???).
Hur fick du tag på kanin?Har ätit kanin flera gånger, särskilt i norra Italien men kan inte minnas jag någonsin lagat det själv.
Dags att ända på. Så kanin i vitt vin och grädde med mandelpotatis på menyn förra helgen.
Tack och lov kom den den utan skinn i alla fall, ovan vid anatomin så tog sin tid att stycka...
Buksidorna längst ned till höger slutade det med att jag gjorde små rullader av som jag band upp och kokade i grytan med resten av köttet, blev riktigt bra.
Huvudet blev det buljong av tillsammans med diverse småbitar och avskär.
Visa bifogad bild 20266
Resten av ingredienserna i grytan minus vin och grädde som jag glömde ta med.
Visa bifogad bild 20267
Steka, steka, steka upp en fin crust!
Gyllene smak!
Visa bifogad bild 20268
Slutresultat med i sin helhet och lite mer närbild.
De blå blommorna är timjanblomster.
Visa bifogad bild 20269
Visa bifogad bild 20270
På det stora hela gott! Lite söt smak i köttet som är spännande. Milt och mört.
Enda jag vill ändra på är att nästa gång kommer jag minska andelen sidfläsk lite då det blev aningen salt.
Johan i Hallen.Hur fick du tag på kanin?
Båda låter [CENSUR]-goda!Jag har två favoriter när det kommer till kanin:
Ah, klart att det är från Johan i hallen. Det kan jag säkert lösa via jobbet. Hör av dig om du har frågor kring recepten.Johan i Hallen.
Bor du i Göteborg är det gratis leverans. Mycket kul i sortimentet som ändrar sig hela tiden från enkelt (Falukorv) till riktigt roliga saker (Pata Negra griskinder FTW!)
http://webshop.johanihallen.se/
Ber man lite snällt får man tillgång till restaurangsortimentet, förra året hade jag med en 5-kilos Pata Negra fläskkarré som vi körde i smokern i sommarstugan!
Båda låter [CENSUR]-goda!
Måste provas!
Har haft en soft spot för Hedges ända sen jag drack dem på Maui för en herrans massa år sen. Grymt grillvin!Skulle grillat Bambi med risotto, men det blev Rosa med krossad potatis istället. Fick sällskap av 2013 Hedges Red Mountain.
KÖTT
hur var Gamay:en till denna härliga måltid?Köttlördag /.../ 7v svenska hängmörad entrecote och ryggbiff japanese black wagyu A5 9+ /.../ och i glaset gamay 2018 från labet
Alltid reversesear först in i ugnen som håller 90 grader sedan avslut i gjutjärns pannan entrecoten fick gå i cirka 20min sedan vila 10 min sedan ner i pannan. Wagyun fick ligga framme i cirka 90min så att den hade en start temperatur över rumstemp den körde jag sedan bara i gjutjärnet cirka 2 min per sida och 15sek för att stänga igen sidorna.Nu jäklar snackar vi. Ser fantastiskt ut. Vilken metod använde du för att tillaga köttet? Ser perfekt ut.
Den var fantastiskt ville ha något syrligt och gott till detta som jag hade hemma och jag vet att torsten (finarevinare) öppnad en flaska för några veckor sedan med en fantastisk recension så jag visste att jag var ganska så safe med den mat och vin matchningen.hur var Gamay:en till denna härliga måltid?