Silenos
Medlem
@Jos , blev det något handlat? Det kan vara bra att veta att haussen kring 2014, på den vita sidan, är rätt rejäl. Och då inte endast ifrån branchen utan också slutkonsumenter. Personligen har jag endast testat en enda flaska, en H&P Jacqueson Rully 1er Gresigny, den smakade kanon och priset är bra (feineweine). Men det är å andra sidan en bonnbourgogne utan någon framträdande ekighet och mindre kropp, så det var kanske inte vad du sökte.
Normalt sett så brukar jag bry mig klart mindre om vit burgunder jämfört med röd, men den där testflaskan har väckt mitt sug, så det blir till att fortsätta sonderingarna av årgången. Boisson-Vadot (Pinard de Picard) vet jag att jag vill ha, lite begynnande kult-vibbar kan dock sätta käppar i hjulen, men någon av deras Auxey-Duress:er (de är först och främst en Meursaultproducent) bör jag väl kunna fixa åtminstone. Jean-Marc Vincent (N+M weine), som även han har en fin Auxey och lite olika Santenay:er, kommer det också testas så småningom. Dessutom beställde jag precis några pavor av Thomas Morey (också N+M), ett par olika 1er Chassagne, vi får se om det blir påfyllning.
Är man sugen på mer illustra appellationer så kan Pierre-Yves Colin-Morey (inaveln är sjövild i Bggn) rekommenderas, han gör en fasligt massa olika buteljeringar, så är man beredd att betala så är det inga större problem att komma över (så länge man inte suktar efter hans Montrachet eller Pèrrieres).
Och, bestämmer du dig för att köpa lite vita ifrån Jadot, drick dem i närtid, lagra inte. De är kända för sina stora premox-problem.
Normalt sett så brukar jag bry mig klart mindre om vit burgunder jämfört med röd, men den där testflaskan har väckt mitt sug, så det blir till att fortsätta sonderingarna av årgången. Boisson-Vadot (Pinard de Picard) vet jag att jag vill ha, lite begynnande kult-vibbar kan dock sätta käppar i hjulen, men någon av deras Auxey-Duress:er (de är först och främst en Meursaultproducent) bör jag väl kunna fixa åtminstone. Jean-Marc Vincent (N+M weine), som även han har en fin Auxey och lite olika Santenay:er, kommer det också testas så småningom. Dessutom beställde jag precis några pavor av Thomas Morey (också N+M), ett par olika 1er Chassagne, vi får se om det blir påfyllning.
Är man sugen på mer illustra appellationer så kan Pierre-Yves Colin-Morey (inaveln är sjövild i Bggn) rekommenderas, han gör en fasligt massa olika buteljeringar, så är man beredd att betala så är det inga större problem att komma över (så länge man inte suktar efter hans Montrachet eller Pèrrieres).
Och, bestämmer du dig för att köpa lite vita ifrån Jadot, drick dem i närtid, lagra inte. De är kända för sina stora premox-problem.