"Vad har du där? 'Asian babes? Nä fy fan, kom över hit till [...]'".
—Greger, NileCity.
(Receptlänkar för inspo, inte som mall)
För att vara lite lätt sterotyp – en Thai Beef Sallad, som typ denna:
https://www.recipetineats.com/thai-beef-salad-2/ Där har du allt, tropiska frukter, lite hetta, fisksås, kött, sälta, syra tutti bene. Fantastiskt gott också.
En klassisk Croque Monsieur är ytterligt rieslingklunkvänligt, kanske något liknande?
Om vi jiddrar franska så en klassisk, ultrastinn löksoppa gratinerad med gruyere också rieslingvänligt. *gargl*
För att inte nämna en Choucroute Garni (vilket man måste)
Snackar vi en riesling med lite ålder och ypperlig syra så kommer här en "dark horse": Isterband (fungerar även bra med en pinotstinn champagne, vilket i princip är en riesling om man blundar hårt nog).
Sparris, brynt smör, mängder med hyvlad parmesan är ju en klassiker, men säsongen...
Ångad torsk, räkor, skirat smör (eller kanske en sandefjordssås?), potäter.
En halbtrocken riesling med en rejäl skiva ankleverterrine. Eller kanske bara en stinn lantterrine.
Lättsaltade chips, creme fraiche, en skopa med löjrom.
Tori Amos platta "Boys For Pele", en skön fåtölj, ett (1) i hörnet placerat värmeljus (tänt), nedsläckt rum. En flaska riesling. Själv.